Staycation – en lördag i JKPG

Är plånbokenliten men reslusten stor? Satsa på hemester och se din omgivning med nya ögon. Med öppet sinne och trevligt resesällskap kan det bli hur bra som helst, även på hemmaplan.


09.41 Hotellfrukost

Efter sovmorgon (hemma eller på hotell, jodå det är går utmärkt att bo på hotell i egen stad) börjar du dagen med långfrukost på Vox Hotell. Sätt dig en skön fåtölj i den mysiga loungen och njut av nymalet kaffe, croissant och en bit brie – så känns det (iallafall nästan) som om du är i Frankrike.

» voxhotel.se

 

11.00 Smålands Toscana

Rudenstams äppleodlingar norr om centrum kallas ibland Smålands Toscana och även om temperaturen är mer kylslagen är det väl värt ett besök även vintertid. Varm äpplekaka smakar ovanligt gott i det ombonade caféet – och efteråt kan du köpa mousserande cider, spröda lantchips och massor av andra lokala råvaror i den välsorterade gårdsbutiken.

» rudenstam.se

 

12.50 Världens lunchupplevelse

På vägen hem från äpplebygden gör ni ett stopp på Asecs nya restaurangtorg för lunch. Oavsett om ni är sugna på stenugnsbakade italienska pizzor, sushi, fräsch sallad, burgare eller grillade mackor kommer ni därifrån mätta. När ni ändå är där passar ni på att kolla in i favoritbutikerna (det finns fortfarande fina rea-fynd att göra för den med smal budget).

» asecs.se

 

14.30 Konstpaus

När ni ätit, och shoppat, er mätta utmanar ni era kulturella sinnen med ett besök på Österängens konsthall eller Jönköpings länsmuseum. Och så en kaffe på det.

» osterangenskonsthall.se

» jkpglm.se

 

16.10 Frisk luft

På med sköna skor och ta en rask promenad runt Rocksjön. Gör en kort avstickare för en runda frisbeegolf i Knektaparken eller gör en Ollie i skateparken vid Rosenlund. Har du glömt shoppa något inför kvällen följer du bara promenadstråket förbi Asecs, som fortfarande öppet två timmar till.

» jbfgk.se

» olliewood.se

» asecs.se/oppettider/

 

18.08 Fördrink på bakfickan

Smit in på Ishakaya Moshis bakficka och ta ett glas. Dela en koreansk kebab eller några dumplings – men spara plats i magen.

» izakayamoshi.se

 

19.45 Skönt middagshäng

I tändsticksområdet finns lokala microbryggeriet Idlewild med ett brett utbud av ölsorter från hela världen. Här hänger ni i baren, provar en lokalbryggd Red Zeppelin och käkar ett smørrebrød med halloumi eller en Schnitzelburger.

» idlewildbrewingco.com

22.00 Kvällsbio          

På lördagar visar Filmstaden flera sena filmer. Köp popcorn och dröm er bort till en annan stad, världsdel – eller kanske en helt annan galax?

» sf.se


00.00 Saturday night out

Fortfarande inte trötta? Avsluta kvällen på dansgolvet på Glädje, ett stenkast från biografen.

» restauranggladje.se


Foto: Kristian Kabelacs

Kommentarer