Rum för amning och andning

Nu öppnar vi dörren till vårt uppfräschade amningsrum på A6 Center. Vi gav inredningsstylisten Johanna Pilfalk fria händer och med små medel gav hon det lilla rummet ett rejält lyft. Vi frågade Johanna om hur hon har gått tillväga med stylingen och passade även på att prata lite om vårens inredningstrender. 

Skärmavbild 2017-03-27 kl. 09.01.06  Skärmavbild 2017-03-27 kl. 09.06.54

Hej Johanna, hur har du tänkt kring amningsrummet?
– Här vill jag att man ska kunna gå in, sätta sig och direkt känna lugnet. Den dova gröna färgen på väggarna tillsammans med det ljusa golvet ger en härlig sinnesstämning. Rummet är anpassat för att även syskon ska kunna följa med in utan att det blir för mycket stoj och stim. Därför finns det både böcker och en stor griffeltavla i rummet.

Vad är viktigt att tänka på när man inreder ett rum som det här?
– Jag tror det är viktigt att komma ihåg att rummet även måste anpassas för barnen. Det ska vara en plats för lugn och ro, amning och andning. Just på ett köpcentrum måste det vara enkelt att ta sig in med barnvagnen och resten av familjen.

Har du några vårtrender du vill dela med dig av?
– Jag tycker att vi ska våga vara mer personliga när vi inreder. Bryt ut från det standardiserade och sätt din egen prägel på rummen. Angående kulörer skulle jag vilja säga att rosa i olika nyanser fortfarande är väldigt tidsrätt. Vi börjar också lämna det där med att alla väggar ska vara vita. Vi är mer öppna när det kommer till färgvalen. När det kommer till material är trä fortfarande en tillåtande trend där vi välkomnar alla sorters träslag. Både ljusa, mörka och allt däremellan.

 

Skärmavbild 2017-03-27 kl. 09.07.10

 

 

Kommentarer