Årets hälsoresa börjar hemma

Är ditt nyårslöfte att komma igång med träningen? Har du svårt att komma iväg till gymmet och köpa träningskort? Vet du inte vad du ska ha på dig när du tränar? Börja därhemma. Hemmaträning är nämligen en av årets hetaste trender. Vi delar med oss av några tips på vägen, sen är det bara din kreativitet, och disciplin, som sätter gränserna.

Koppla upp dig
Ladda hem en bra träningsapp eller sök reda på ett bra hemmaträningsprogram på Youtube (t ex Nike+ training club, 7 minute workout challenge, Yogastudio) eller sätt samman en riktig peppig spellista på Spotify. Eller varför inte bjuda hem en träningskompis på hemmaträning med efterföljande brunch, lunch eller kvällsmat.

Marklyft
Leta reda på de tyngsta ljusstakar du har och gör marklyft. Har du inga tunga ljusstakar funkar även ett par gjutjärnsgrytor eller för all del, några rejäla Höganäskrus.

Dips och situps
Dra ut ett par stabila stolar eller en bänk och använd dem för att göra dips. Passa även på att använda stolen för att göra situps.

Armhävningar
Armhävningar kan du göra direkt på golvet eller så tar du hjälp av en lägre bänk, t ex hallbänken.

Konditionsträning
Låna ungarnas hopprep och få igång pulsen. Du bränner ungefär åtta kalorier per minut när du hoppar, vilket är att jämföra med att springa i medeltakt på ett löpband.

Helkroppsstyrka
Komplettera med övningar som inte kräver någon utrustning alls: utfall, knäböj, upphopp och sist men inte minst, den gamla hederliga plankan, stå på händer mot en vägg (utan tavlor).

Planktävling
Utmana din sambo eller träningskompis på plankan. Den som förlorar får fixa smoothie.

Nedkoppling och avkoppling
Avsluta med stretch och avslappningsövningar på en yogamatta om du har en (en bra investering som är lätt att rulla ihop och stuva undan) eller en mjuk matta eller direkt i sängen – så är det bara att somna gott sen.

Kommentarer