Intervju: Sunil Munshi

Sunil Munshi är en kreativ multitalang. Som regissör har han rönt stora framgångar på teaterscenen och som skådespelare har han synts i på vita duken, i tv-rutan och på teaterscenen. Musiken till sina uppsättningar, komponerar han ofta själv. Nu är Sunil aktuell som regissör för Melodifestivalen, som sedan länge har en särskild plats i hans hjärta.

Vad innebär ditt arbete som regissör för Melodifestivalen?

Det innebär en massor av saker. Bland annat har jag skapat det övergripande konceptet ”One Together”, som är en djärv kombination av humor, allvar och framträdanden som är kick-ass. Jag har även skrivit tre originallåtar som David Lindgren ska framföra, så det är ett varierat och roligt arbete.

”One Together” handlar om att ena och värna, vilket kommer att synas, höras och kännas i årets upplaga av Melodifestivalen.

Tittarna kommer att uppleva en bergochdalbana av känslor och en blandning av arenarock, ett mjukt familjeprogram, satir, humor, allvar och vackra nummer.

Till konceptet har Sunil även skrivit temalåten ”One Together”. Låten går bland annat höra på Spotify eller i trailern för Melodifestivalen. En trailer som känns mer urban än sina föregångare, där klädvalet i filmklippet tycks vara inspirerat från streetwearkulturen.

Håller Mello på att bli tuffare eller vad har vi att förvänta oss?

Nja, tuffare vet jag inte. Men festivalen kommer att ha en mer självsäker attityd och leka med själva underhållningskonceptet. Det kanske blir lite mindre glitter på ytan, men det behöver inte betyda att det blir mindre glitter för själen.

Slutligen, vad gör du efter Melodifestivalen?

Jag gör en musikalisk teaterföreställning på Cirkus med premiär under hösten. Sedan jobbar jag på min långfilm och planerar en föreställning på operan. Så det är fullt ös, avslutar Sunil Munshi.

Fotograf: Ulrika Malm

Kommentarer