Stilturné i Sverige

Sommaren närmar sig och med den kommer inbjudningarna till festligheter av olika slag. Ska du på fest men saknar den perfekta kostymen? Oroa dig inte. Du är långt ifrån ensam, och därför ger sig Brothers ut på stilturné i Sverige – där de hjälper alla män med en personlig passformsanalys.
Onsdagen den 17/5 kommer stil-experterna till oss på A6 Center.

En undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Brothers visar att var femte man upplever att standardstorlekarna inte passar den egna kroppen. I undersökningen framkom det även att var fjärde man inte vet vilken storlek de ska bära på byxor eller kavaj. Nu vill Brothers ändra på detta och ger sig därför ut på stilturné.

– En kostym med rätt passform gör att mer än varannan man känner sig snyggare och var fjärde man känner större självförtroende. Trots det bär många män dressade kläder som inte riktigt sitter som de ska och det beror ofta på okunskap. Det första steget är därför att hjälpa svenska män att välja rätt storlek. Men vi stannar inte där. Ska en kostym sitta rätt krävs det i de flesta fallen att man gör anpassningar på ben-och armlängd och/eller midjemått. Vi på Brothers erbjuder alltid kunden att göra skrädderianpassningar av våra plagg så att de passar varje mans unika kropp, säger Magnus Hultin, Chefsdesigner på Brothers.

A6Center_Catwalk_LowRes_180  A6Center_Catwalk_LowRes_178  A6Center_Catwalk_LowRes_176

 

Fem viktiga tips för en bättre passform på kostymen: 

1) Utgå alltid från axelpartiet när du väljer kostym. Sömmen på axeln ska nå axeln.

2) Kavajärmen ska precis nå handleden. Skjortan ska sticka ut en centimeter.

3) Köp absolut inte för tight kavaj – lita på passform och förbise din vanliga storlek.

4) Ha rätt längd på byxan. Den ska antingen vila på skon eller sluta en bit ovanför fotknölen.

5) En kortare byxa ska ha en smalare fotvidd. En vidare byxa ska gå längre ner på skon.

 

Källa: Undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Brothers under perioden mars – april 2017.

Kommentarer