Stilskola med Malin Q

Hej! Jag heter Malin och jag jobbar som frilansande stylist, tex för Asexan och i slutet av April arrangerade A6 något som heter Torsdagsklubben. Denna gång var fokus på Stil och Mode och jag bjöds in för att prata lite om vad basgarderoben bör innehålla samt hur man med enkla medel kan lyfta sin outfit för att trivas lite extra. Då sträcker man nämligen på sig, får bättre hållning och därmed framhäver du både din figur och dig själv bättre. WIN!
Tänkte även i detta forum dela med mig lite. A och O är att skapa sig en bra basgarderob baserad på din kroppsform. Det är en skola i sig hur man klär sin kroppstyp. Ofta har vi en inbyggd sensor som säger vad vi passar i och inte, men generellt gäller: FRAMHÄV det du är nöjd med och DÖLJ det du är mindre nöjd med. Med det sagt, satsa på välsittande plagg med avslut och sömmar på ”rätt” plats. Visst, det kostar lite men att korta av ett par byxor eller en kavajärm hos en skräddare kan göra under för plagget på din kropp.
 Skärmavbild 2016-05-25 kl. 10.54.51

Så vad ska en bra basgarderob innehålla?
-Välsittande jeans
-Mörka byxor
-Mörka och ljusa toppar/ linnen/ blusar
-Mörk kavaj /kofta /tunnare jacka
-Little Black Dress
-Mörk kjol
Jag tycker att det absolut snyggaste som man kan klä sig i är en snygg vit skjorta av herrmodell och ett par schyssta jeans med antingen ett par grymma sneakers eller ett par pumps eller ballerinaskor. Enkelt och Stylish!
Med en bra basgarderob menar jag också att man investerar i sina kläder genom att välja bra kvaliteter som håller många tvättar och håller formen väl. Därigenom har du också investerat i en hållbar utveckling. WIN!
Jag vill också slå ett slag för att satsa på bra underkläder. Ta hjälp av butikspersonalen för att få rätt storlek och typ för din byst. Men nu är det egentligen bara att ”leka loss” framför spegeln. Med en välplanerad basgarderob kommer du att ha oändliga kombinationsmöjligheter och sen kan du lägga till accessoarer för spetsa din look ytterligare. Använd magasin, pinterest och instagram för att bli inspirerad.

Men återigen, tänk på att:
-framhäv det du är nöjd med, dölj det du är mindre nöjd med.
-Kom ihåg vem du är. Antingen tänker du less is more, det sitter i detaljerna – eller så går du loss i din personlighet more is more men då måste du komma ihåg att övning ger färdighet.
Skärmavbild 2016-05-25 kl. 10.54.05
Avslutningsvis, hoppas jag att du känner dig inspirerad och sugen på shopping. Även här finns det några saker att tänka på när du beger dig ut i butikerna:
-Var på rätt humör
-Bry dig inte om storlek. Även om du är en typiskt 38:a kanske en 40:a sitter snyggast.
-Våga be butikspersonalen om hjälp, de har kunskapen.
-Följ bara trender som passar din kroppsform.
-Ha gott om tid och undvik spontanköp, för med handen på hjärtat, visst hamnar de oftast längst in i garderoben?”
Kommentarer