6 trendsäkra stilar i sommar

Varma kvällar, jordgubbar med grädde, sand mellan tårna och pirret i magen. Sommaren är runt hörnet och det är hög tid att uppdatera garderoben till sköna semesterplagg. Vi bad sex olika butiker beskriva sommarens trender, och de visade allt från matchande set till solstänkt elegans. Inspireras och hitta din stil inför säsongen!


Ready, set, go

”Set är både är en stark trend just nu och väldigt användbart och snyggt. Vi har valt ett set i härligt leopardmönster, med små knappar som detaljer vilket vi ser väldigt mycket av i sommar. Det är jättefint som det är, men också väldigt fint att kombinera med andra plagg, en snygg bas-tisha, vida byxor och snygga sneakers till, eller sätt leo-jackan över din festklänning.  Just nu ser vi mycket set, i olika färger och mönster, en hel del safari-inspirerade naturfärger. Det är helt okej att blanda färger och mönster eller olika nyanser av samma färg – våga vara lekfull och feminin på samma gång.”

Helena Gustafsson, Butikschef Vila Clothes

 

Denim summer love

”Vi har valt ett par jeans i boyfriend-cut, loose fit och lite cropped. En riktigt snygg modell med ljusare tvätt och slitningar här och var. Den är lite kortare vilket gör att den framhäver skor. Vi på G Star Raw gillar forbidden combinations väldigt mycket så jag dressar gärna upp dem med ett par höga klackar och ett snyggt skärp, men det är även snyggt med sneakers till. Kombinera med en jeansskjorta eller jeansjacka, eller båda samtidigt för skön lager på lager-känsla. Man behöver inte vara rädd för att bära denim on denim, om man är obekväm kan man bryta av med en vit tisha.”

Moa Larsson, Assisterande butikschef G-Star RAW

 

 

Solstänkt elegans

”Vi har valt en tunn, grårandig kostymbyxa, en trend vi ser väldigt mycket av just nu. Genom att kombinera den med en ljus linneskjorta får du den perfekta balansen mellan stilfull elegans och skön sommarlook. Den som vågar ska absolut välja en hel kostym men det här är lite bekvämare att bära och går lätt att dressa upp och ner med olika skor. Vita sneakers är jättesnyggt till, men även ett par sandaler eller boots passar bra. För ännu mer casual look kan man rulla upp skortärmarna och vika upp byxorna. Och vill man få lite mer festkänsla kan man kombinera med en mönstrad skjorta, gärna en blommig, det är så diskret mönster i de här byxorna så det går hur bra som helst.”

Emmy Johansson, Butiksansvarig Regementet

Långklänning i nytt sällskap

”Vi har valt en långklänning som är en stark trend för tillfället. Varma dagar bär man den förstås som den är men vi vill visa hur snyggt det är att bära den öppen tillsammans medandra plagg. En färgstark mönstrad klänning eller långskjorta över vit topp och vita byxor är jättesnyggt, eller tillsammans med jeans och t-shirt. När det blir lite varmare kan man bära cykelbyxor under. Till det kan man välja ganska många olika sorters skor, idag har jag ett par silvriga loafers till men det skulle passa lika bra med ett par grövre svarta snörkängor, för att ruffa till det lite. Det gör ingenting om klänningen är lite lång, det är supersnyggt med lite släp.”

Karin Hullegård, Visual Merchandiser Lindex

Strandredo i solgult

”Som trend har vi har valt en gul eller randig triangelbikinin tillsammans med en brasiliantrosa. Gult är en färg som verkligen framhäver en solkysst bränna och det är skönt att det finns möjligheter att variera knytningen på en triangelbikini. På stranden vill man känna sig bekväm och jag tror att starka färger kan hjälpa att boosta självförtroendet. Ska man gå från stranden till en beach club kan man styla bikinin tillsammans med en kimono, solhatt, eller smycken. Personligen kan jag tycka att en gul bikini passar väldigt fint tillsammans med guldiga örhängen.”

Wilma Netterström, Butiksbiträde Calzedonia

90-tal möter 2019

”Vi har valt en 90-talsinspirerat outfit som blivit trendig på nytt. Nämligen cykelbyxor med oversized hoodie. Det är många som inte vågar testa cykelbyxor när de ser dem på galgen, men våga prova, det är en sådan skillnad när det sitter på kroppen. Jag gillar att styla tighta cykelbyxor med oversize plagg och gärna med mycket färg. Tidigare köpte jag alltid kläder i min egen storlek, idag väljer jag att gå upp i flera storlekar. Till vardag väljer jag en hoodie och en oversize jeansjacka, men ska jag på fest sätter jag gärna på mig ett par klackar och byter hoodien mot en tightare topp. ”

Amanda Cabb, Butiksbiträde Cubus

Kommentarer