Sommarens trendtips

Solen skiner och sommaren står för dörren, och med den kommer längtan att uppdatera garderoben utifrån sommarens trender. Malin Qvänstedt Myllymäki har gett A6-redaktionen sina bästa tips. 

Blommigt1  Helvitt2  Plisserat  Blommigt2
Sommarens trender är en snårig djungel av helvitt, blommigt, spets, plisserat och färg. Med andra ord kan du med enkla medel bli helrätt inför sommaren. A6-redaktionen har träffat stylist Malin Qvänstedt Myllymäki, frekvent anlitad stylist för A6 Center, för att djupdyka i sommarens must haves.
– Jag rekommenderar alla en tunn vit eller ljus linneskjorta. Just nu finns det en uppsjö av trendigt skurna skjortor och blusar i butikerna, och du matchar den bäst med ett par svarta dressade shorts och ett par bekväma skinnsandaler. Det bästa är att trenden passar till alla typer av event och kan dessutom appliceras på både män och kvinnor. Använd gärna en fuktig strumpa i sandalen första gången eftersom den då formar sig efter foten och blir bekväm.

Hur klär man sig till sommarens fester, skolavslutning och bröllop?
– Jag tycker först och främst att det är viktigt att fundera över vilken typ av tillställning man ska gå på. Är du bjuden till ett bröllop på en loge kan det falla sig ganska opraktiskt att trippa omkring i ett par stilettklackar, säger Malin och skrattar.

Malin tipsar även om att det är viktigt att reflektera över plaggens material, välj med fördel tunna och naturliga material som andas. Men rätt i sommar är definitivt helvitt, blommigt, spets, plisserat och mycket färg. För män kan det kanske verka klurigt att applicera en trend på en redan given dresscode; men där finns möjligheten att välja en blommig skjorta istället för en enfärgad, eller en dubbelknäppt kavaj istället för en klassisk.

Dubbelknäppt  Kostym  Blå kostym  Shorts och kavaj

Hur tänker du när du stylar? Vad är viktigt att tänka på?
– Jag försöker alltid tänka proportionerligt. Om jag har en voluminös byxa, adderar jag gärna en tightare överdel eller tvärtom, eftersom det skapar skapar balans i looken. Jag tycker även att det är viktigt att tänka på att hela looken ska vara synkroniserad från topp till tå. Du kan enkelt lyfta en look med hjälp av accessoarer. En tumregel brukar vara att om du vill dressa upp en look, lägg till. Om du vill dressa ner, ta bort.

Glöm inte att ..
använda solskyddsfaktor så du inte bränner dig.
– investera i ett par bra och skyddande solglasögon.
– du kan addera en snygg panamahatt till din strand-look.

Malins fem trendtips:
1. Utgå alltid från din kroppsform.
2. Hoppa på trender som passar din kropp.
3. Tänk in din look från topp till tå.
4. Våga mycket färg, form och olika typer av plagg.
5. Balansera make up och hår med resten av din look.

 

Foto: Simon Carlbäck

Kommentarer