Shoppa snällt i höst

Hösten kliver in i i modevardagen. Dags att hänga undan sommarkläderna och shoppa in den nya modesäsongen. Men innan du gör av med hela shoppingbudgeten – kolla in i din garderob och fundera över hur du kan göra mer medvetna klädval framöver.

Okej, vi är överens – att shoppa är kul, speciellt när det är ny säsong. Följ vår lilla snällshoppingguide, det kan ge mervärde för både dig och din plånbok.

Steg ett är att inventera din garderob (och det som ligger i tvättkorgen). Häng undan tunna sommarkläder som du inte kommer att använda på länge. Tvätta och laga plagg du gillar men som kanske förtjänar lite mer kärlek. Kanske har du glömt några riktiga guldkorn?

Ta sedan en inspirationspaus: sätt dig i soffan och bläddra i modemagasin, kolla Pinterest och spana in stilbloggar. Ofta upptäcker du nya sätt att kombinera de plagg du redan har. Och ett hett tips, släng inga 80-talsinspirerade kläder, det är ett decennium på stark ingång i modevärlden.

Återgå till gardroben och rensa ur sånt du verkligen tröttnat på men släng inga kläder i soporna! Byt med kompisar eller ge bort. Eller lämna till återvinning. Flera modekedjor som H&M och Åhléns tar emot gamla plagg i butik.

Avsluta med att skriva en önskelista över de plagg du vill investera i under hösten. Och när du väl handlar, välj plagg som finns på listan. Var hård men snäll mot dig själv – kanske kan du tillåta dig impulsköpa ett snyggt nagellack eller ett par örhängen nån gång?

 


 

Lilla klädhjälpen

Rensa din garderob med hjälp av denna lilla guide.

Nedladdningsbar version

 

Kommentarer