Serum, syror & sydkoreanska skönhetsrutiner

Vi djupdyker bland K-beauty, syror och högteknologiska hudvårdsprodukter som ger resultat på djupet.

Sydkoreanskt

Det senaste inom hudvård kommer inte sällan från Sydkorea. K-beauty är ett ord på varje hudvårdsfantast läppar. Det handlar kort och gott om Korean Beauty som har sina rötter i koreanskornas förkärlek för hudrengöringsritualer. Syftet är att få huden att återfuktas så mycket att den lyser inifrån och ut. Bland de populäraste K-beauty-produkterna märks sheetmasker och absorberingsredskap av olika slag. Bland de senaste K-beautyfenomenen märks masker med joniska elektroder, något vi säkerligen kommer se mer av även i Skandinavien framöver.

Serum

Serum är en riktig vitamininjektion för huden. En koncentrerad formula, full av mjukgörande och välgörande ingredienser. Serum motverkar också ålderstecken och reducerar mindre linjer och rynkor. Serum är nära besläktat med booster, olja och essenser, alla med den gemensamma egenskapen att de förbättrar effekten av din vanliga hudkräm och gör att den tränger djupare ner i huden. Med resultatet i form av en långvarigt mjukare och slätare hud. C-vitamin Ännu en vitaminkick för trött hud som ger naturlig lyster och glow. Kroppen kan inte själv framställa C-vitamin varför det är viktigt att tillföra extra. Alla som är över 20 år mår bra av C-vitamin i hudvårdsrutinen

Syror

Syror ska användas med försiktighet. Men används de rätt kan de göra underverk för din hud. Kolla alltid ingredienserna i din hudvård för att hitta rätt och blanda inte olika märken. Och kombinera alltid med en creme med SPF.

AHA-syra ger en jämnare, klarare och mjukare hud. Den minskar ojämnheter, ytliga linjer och rynkor och behandlar pigmentering. Passar Normal till torr hud, mogen eller solskadad hud.

BHA-syra exfolierar hudytan, löser upp fett och öppnar porerna. Den mildrar rodnad och verkar antiinflammatoriskt. Passar Normalfet hud. Hud med plitor och små ojämnheter. Solskadad hud. Hud med små fina linjer. Hud med acnebenägenhet.

PHA-syra återfuktar rejält. Den verkar milt exfolierande utan att irritera. Rengör och ger lyster och motverkar ålderslinjer. Passar Normal till torr hud, känslig hud med eksem eller rosacea.

K-beauty hudvårdrutin steg för steg

1. Oljebaserad rengöring tillsammans med ljummet vatten.
2. Vattenbaserad rengöring (dubbelrengöring är en av nycklarna till K-beauty).
3. Exfoliera varsamt. 4. Klappa försiktigt in toner.
5. Klappa in essencevatten med händerna.
6. Boosta med serum.
7. Lägg en sheetmask.
8. Applicera ögonkräm. Börja vid näsan och fortsätt inåt.
9. Släck hudens törst med en bra fuktkräm.
10. Avsluta med solskydd, även när det inte är solsken ute.

Asecs tipsar!

Spana in Kicks stora utbud av K-beauty, hudvårdsprodukter från Sydkorea.


1. Tvättsvamp, The Konjac Sponge Company, Hälsobutiken Life, 159 kr 2. Komprimerad ark-mask, The lotion mask, Skincity.se, 89 kr 3. Sheet mask, Mitomo, Lyko, 29 kr 4. Lotion, Cellular Performance Lotion II Moist, Sensai, Kicks, 345 kr 5. Pulserande Rengöringsborste, Luna 2, Foreo, Kicks, 1 795 kr 6. Ansiktsmask, 7-Second Morning Mask, Starskin, Kicks, 299 kr 7. Ion Enchancer, LJH Leejiham, Skincity.se, 699 kr

Kommentarer