Så var Stockholm Fashion Week

I senaste numret av A6:an berättar Bojan Radevic om hur det är att jobba inom mode- och modellbranschen. Han ger stiltips inför våren och en kort resumé av Stockholm Fashion Week. Vill du läsa ännu mer om Bojans besök på Sveriges modevecka kan du göra det här.

Hur var Stockholm Fashion Week?
– Det var mitt sjätte besök i ordningen och än en gång bjöds vi på en inspirerande tillställning där ingenting lämnades åt slumpen. Vi bjöds på svenskt mode i världsklass och designer som visade hur de tycker att vi ska klä oss hösten 2016.

Vad var bäst under Stockholm Fashion Week?
– Det är väldigt inspirerande att se de nya modehusens framfart och hur de väljer att göra sin debut under den svenska modeveckan. Som DRKN, de visade upp en kollektion som var helt rätt i tiden och bjöd på en ljusshow utan dess like. Dessutom avslutade de visningen med ett pulshöjande nummer av rapparen Silvana Imam. Sveriges modevecka behöver nummer som det här eftersom de allt mer etablerade modehusen sakta men säkert väljer att visa sina kollektioner under andra modeveckor, som i New York, Paris och Milano.

Vad tar du med dig från modeveckan?
– Svenskt mode fortsätter att vara bärbart, nytänkande och dressat. Sverige har en känsla för minimalism, färg och form som gör att vi når långt ut över Skandinaviens gränser.

Hur skiljer sig den svenska modevecka från övriga?
– I Sverige är det bara en handfull märken som har herrkollektioner medan damkollektionerna får tredubbelt utrymme. Det är svårt att jämföra då modeveckan i Milano kan bjuda på varumärken som Prada och Dolce & Gabbana, Londons Collections fokuserar på höggradigt, dressat eller skräddat herrmode och Paris har sin egna couture-vecka. Men för att vara vår egna lilla variant tycker jag verkligen att vi levererar.

 

Kommentarer