Warhol och Versace visar vägen i vår

Vi målar vårgarderoben med stora penseldrag i starka färger, starkt inspirerat av lekfull popkonst och factory-estetik. Både de stora modehusen och budgetkedjor som Lindex mixar mode och konst inspirerat utav bland annat Andy Warhol med kollektioner som sprakar av färg, med stora tryck och välkända prints.

Och våren till ära får den okrönte kungen av popkonst i modevärlden, Gianni Versace, en egen utställning i på Kronprinzenpalais i Berlin. Modeikonens första utställning skedde just i den myllrande huvudstaden år 1994 och han ska ha lovat att snart komma tillbaka. Men tre år senare, på toppen av sin karriär, mördades han i sitt hem i Florida under mycket mystiska omständigheter. Utställningen, som bär titeln Retoperspective, är en livfull och färgsprakande hyllning till Versaces livsverk. Många privata samlingar har bidragit och bland annat kommer plagg som burits av storheter som Elton John, Madonna och Prince att kunna beskådas.

Kort sagt blir det en vår där konsten och modet möts i färgstarka kollektioner. Just nu har Lindex ett unikt samarbete med åtta unga konstnärer som de valt att kalla Lindex ‘Art meets Fashion’. En inspirerande och uttrycksfull kollektion där konstnärerna genom sitt individuella uttryck och egen teknik skapat ett originalverk på temat att hylla kvinnor.

Läs mer om Lindex nya kampanj Art Meets Fashion:
» https://www.lindex.com/se/story/young_art/

 

 

Kommentarer