”När världen är mörk och trist, då behöver vi färg.”

Avslappnat, men elegant välklätt går hon genom skjutdörrarna och vidare in mot förvaltningen på A6 Center. Som så många gånger förut. Hon ska hämta nyckeln till förrådet där hon vanligtvis håller till för att skapa sina kreationer. På A6 Center syns hon ofta med en skruvdragare i ena handen och en verktygslåda i den andra. Idag går hon genom centret med solglasögonen vilandes på huvudet och med ett smittande leende på läpparna. Det märks på Malin Qvänstedt Myllymäki att våren är på ingång.

Till vardags är hon stylist och trebarnsmamma. Karriären som stylist startade för elva år sedan. Som ung drömde hon om att bli designer och det ledde till designstudier i Borås och Milano. Därefter har hon jobbat i London och Stockholms modebransch och som redaktör på ett modemagasin.

– Först ville jag bli designer. Sen inköpare. Men, någonstans på vägen insåg jag att min styrka ligger i att sätta ihop befintliga plagg. Att få till känsla i bild och kläder, vilket gjorde att jag istället blev stylist, säger Malin.

Skärmavbild 2016-05-25 kl. 10.54.05

Under tiden i Stockholm arbetade Malin med att styla artister till musikvideos och reklamfilmer. Bland annat har hon arbetat tillsammans med kända namn såsom Petra Marklund, Danny Saucedo och Måns Zelmerlöv. Ett par år stylade Malin deltagarna i TV-produktionen Idol. Det blev långa arbetspass med många omtagningar, och skrattande säger hon:

– Man kan säga att jag kan vissa låtar utantill, de gick på repeat ett antal gånger.

Idag arbetar Malin mycket tillsammans med A6 Center, framförallt med styling inför fotografering till tidningen A6:an och de event som äger rum i shoppingcentret. Närmast i tiden ligger vårens modevisning med festtema som hon arrangerar. Modevisningen kommer att ge inblick i vårens trender med färgstarka plagg, blommiga mönster och volanger.

– I vår är det hett med mycket färg. Ofta kan man se att modet har motpoler för det som händer i världen, när världen är mörk och trist; då vill man ha mycket färg, menar Malin.

Modevisning shutterstock_265360139

Hon utmanar sig själv med att klä sig i mycket färg till våren. Bland annat en cerise kavaj. Något som normalt inte är hennes ”kopp te”. Hon beskriver sig själv som en vit canvas, medan hon skapar färgstarka kreationer så befinner hon sig mer i bakgrunden. Malin beskriver sin egen stil som praktisk och bekväm i bra material och poängterar även vikten av att klä sig efter sin egen kropp. Det försöker hon förmedla genom alla sina jobb. Malin har arbetat hårt för att nå sin dröm och det är lätt att se att hon njuter av varje sekund. Men drömmandes tar aldrig slut, i framtiden har hon flera idéer hon vill förverkliga.

Malins sommarfest-outfit
En elegant klänning över ett par kortare byxor som visar anklarna. Accentuerad midja, kanske bara axlar. Alternativt något med mycket volanger, eller en riktigt snygg vit kostym.

Kommentarer