Färgsprakande entreprenör

Mai Quyen To kom till Sverige 2002 och har sedan dess byggt upp en framgångsrik business. Det var under en resa till London som hennes dröm om att skapa vackra och moderna naglar föddes. Idag driver hon Modern Nails som innefattas av tre salonger i Jönköpingstrakten. En av dem finns på A6 Center. 

A6-redaktionen testade Modern Nails på A6 Center och fick en fantastisk behandling. Under tiden passade vi på att göra en intervju och fick lära känna Mai Quyen To, ägare och grundare av Modern Nails, lite närmre.

Alla lyser upp när Mai kliver in i lokalen. Hon möter upp med ett stort leende, en kram och en glad hälsning. Tar upp telefonen, kikar igenom dagens bokningar och välkomnar kunderna. Det är tydligt att hennes anställda respekterar och ser upp till henne.

En resa till framgång
Mai föddes i Vietnam men har bott i Sverige sedan 2002. Hon har fyra barn hemma, vilket ger henne fullt upp utöver sitt arbete. Hon älskar att umgås med barnen när hon är ledig och reser gärna när det finns tid.
– Jag minns det så tydligt. Det var under en resa i London som jag insåg att jag ville bli nagelteknolog. Jag var nämligen och fixade mina naglar, och blev så fascinerad av hans arbete och ställde tusen frågor. När jag kom hem igen sökte jag en utbildning till nagelteknolog i Göteborg. Efter hand har jag dessutom vidareutbildat mig för att kunna erbjuda fler behandlingar till mina kunder, berättar hon.

Efter utbildningen öppnade Mai sin första salong. Det var ett tufft arbete till en början eftersom hon inte kunde prata svenska, men hon studerade ihärdigt och försökte lära sig hur man driver ett företag genom Google och olika lexikon.
– Det här med att starta ett företag när man inte kan språket, det var en utmaning. Men jag kämpade, och med tid och hjälp gick det betydligt enklare, skrattar Mai.

Det var för tio år sedan. Idag, sedan ett år tillbaka, driver Mai Modern Nails på A6 Center. Här tillhandahålls en mängd olika behandlingar, bland annat manikyr, ögonfransförlängning, massage, ansiktsbehandling och tandblekning.

IMG_5237 IMG_5230

En ljus framtid
Mai berättar att det är fullt upp på jobbet nu i maj eftersom alla vill vara fina till sommarens festligheter och semestrar.
– Från nu i maj till och med juli är det högsäsong och det märks tydligt när det hela tiden trillar in nya kunder, förväntansfulla och glada inför semestern, säger Mai leende.

Mai är en driven, engagerad och framgångsrik kvinna som inspirerar och är en förebild för andra unga entreprenörer. Idag driver hon en framgångsrik business och älskar sitt jobb, och det är tydligt att hon går en ljus framtid till mötes.

Sommarens trend: Färgglatt, gärna grönt eller korall.
Mest populära: Fransk manikyr och krom.

Kommentarer