Makeup SS18

Asecs-redaktionen spanar in vårens och sommarens fyra hetaste makeuptrender med hjälp av makeupartist Anna Göransson (In care of Anna).

Rätt med röda läppar
Låt läpparna vara i fokus. Rött är helt rätt, gärna klara toner. Dessutom gör läppglanset comeback. Kombinera gärna med i övrigt naturlig makeup. Ett perfekt sätt att känna sig lite piffig utan att behöva lägga ner massor av tid framför spegeln.


No make up makeup
En annan stark trend just nu är en ”osminkad look”, en motreaktion mot fjolårets fokus på conturing. Satsa på några få och smarta produkter, gärna med multifunction – t ex läppfärg och rouge i ett. Välj gärna krämprodukter med mycket lyster och var sparsam med puder, det räcker att applicera på näsvingar, panna och haka. Låt bli att sminka ögonen men borsta brynen i en fin form. Och avsluta med färg på läpparna. Fokusera på en naturlig, vacker och lysterfylld bas där huden får ta plats. Känslan ska vara lite ”I woke up like this.


Våga färg!
Om du inte alls känner för att gå den naturliga vägen, gå färg-vägen. Hetast på färgpaletten är lila men även kornblått och gult kommer starkt. Även metallic är trendrätt och de två tillsammans är en riktig succékombo. Välj gärna en distinkt färg och låt den ta för sig, rejält.


Alla sorters eyeliner.
Eyeliner av alla de slag är ett viktigt inslag på vårens makeupscen. Nätt och naturlig eller kraftig och dominant. Välj pennor efter humör: Spetsig och ”cat-eye formad” eller trubbigt och rundare avslut. Och du, glöm inte att eyelinern inte behöver vara svart – våga experimentera med färg och form för en roligare makeup-vardag.

Kommentarer