I denna ljuva midsommartid.

Duka upp för sommarens största festhelg. Bjud in och bjud upp. Lägg lite exra kärlek på dukningen, oavsett om du planerar en stor fest med vänner och släktingar eller en liten middag med din kärlek. Vi bjuder på festlig inspiration som förstås fungerar lika bra andra helger än midsommar.

Minimalistisk midsommar.
Köp glasflaskor och vaser, nya och på loppis. Sätt sedan enkla snittblommor i varje flaska och portinera ut dem på ett bord med vit duk. Duka med glastallrikar och kristallglas. DIY-tips: Ånga bort etiketterna och diska rent glasflaskor och burkar du hittar i kylen.

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 13.25.13

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 13.26.25
Bild: Solrosor och rosor från Blomstertid.

Monokromt mingel.
Välj en färg, varför inte solgult och låt porslin, textil och blommor gå ton i ton. Solrosorna är från Blomstertid på A6 Center.

Hämta in skogen.
Plocka in vilda blommor och blad, kvistar och bär. Matcha med trädetaljer, robusta skärbrädor fungerar fint som grytunderlägg. Våga duka med udda porslin.

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 13.26.04
Bild: Svalkande dryck från Cervera.

Picknick i trädgården.
Har du stor trädgård? Duka upp direkt på gräset. Fynda trasmattor på loppis och lägg omlott med sköna filtar och dynor. Servera picknickvänlig mat och dryck. Givetvis hänger du kulörta lyktor i träden. Fyll stora skålar eller hinkar med is och god dryck och ställ i skuggan så håller de sig kalla länge.

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 13.25.55

Skärmavbild 2017-06-20 kl. 13.26.13
Bild: Dukning med guldkant från Cervera, dukning med vit dalahäst från Hemtex.

Klassiskt romantiskt
Gå all in och duka med stärkta linnedukar, finaste porslinet (det som står och samlar damm i vitrinskåpet innan), blåklint, prästkragar och små midsommarstänger.

A6 Center har stängt midsommarafton och midsommardagen för att vila och fira. Från och med söndag den 25 juni har vi öppet varje dag hela sommaren. Och till hösten öppnar första etappen av nya A6, en helt ny värld. Välkommen.

Kommentarer