Höstiga modetips från våra butiker

Har du en fullspäckad höst framför dig? Hösten bjuder på omväxlande väder och aktiviteter både inomhus och utomhus. Vi har frågat sex butiker om höstens trender som fungerar för allt från finare tillfällen och mer avslappnade dagar. Förbered dig för friskare höstmorgnar och mörkare kvällar och shoppa din look hos oss på Asecs.

Vardagskostymen

”Vi har valt att lyfta fram kostymen, ett plagg som vi gärna ser används mer och av fler. En kostym blir lätt hängandes i garderoben för att bara plockas fram vid speciella tillfällen, vårt tips är att komplettera den kostymen med en kostym tillägnad vardagen. Det handlar om att dressa ned och matcha kostymen med vad du är bekväm i. Tänk mer vardag än fest, uppklätt fast ändå inte. En vit instoppad tisha eller en ledig skjorta tillsammans med ett par schyssta skor gör sig perfekt till vardagskostymen. I höst är det extra snyggt med en kostym i jordnära kulör och/eller i manchester.”

Linn Svärd, Butikssäljare Brothers

Stickat, rutigt och jordnära 

”Vi fokuserar på höstens färger och mönster. Den varma sidan av färgpaletten står sig starkt och under säsongen kommer vi att se toner av khaki, rost, senap och beige överallt. Börja med en överdel i jordnära färg, som en stickad tröja, en lekfull knytblus eller varför inte en klassisk sidenblus med puffärm? Överdelen kan du kombinera med alla typer av byxor, raka som vida, omönstrade som rutiga och randiga. Du kan också välja att gå hela vägen med en färg och satsa på en monokrom outfit. Looken fulländas med en trendig kappa i värmande ullblandning.”

Maria Rosengren, Butikssäljare Cassels

Unisex fashion

”Vi har valt unisex och en stil som varken känns typiskt kvinnlig eller manlig. Det handlar om att blanda olika material och att tänka utanför traditionella butiksgränser. Ser du en snygg svart manchesterjacka på andra sidan av butikens klassiska könsfördelning, kör! Det är just det som är nyckeln till trenden, att våga prova och blanda olika stilar, för det perfekta finns ofta i det operfekta. Trenderna just nu är väldigt tillåtande: vi ser mom jeans, oversize-överdelar, chunky sneakers, kostymbyxor och mycket denim on denim. Och allt det där, passar ju egentligen vem som helst”.

Ebba Berndtsson, Butikschef Carlings

Runda former

”I höst går vi full circle, tillbaka i tiden och till de första moderna glasögonens vackra runda former. Det finns många klassiska modeller att välja mellan, ett tips är att välja en större modell och gärna ett par transparanta bågar. Det är supersnyggt. Väljer du ett par glasögon med transparanta bågar kan du även välja bland flera trendiga färger, beroende på hur diskreta du vill dem ska vara. Jag brukar tipsa om att ha flera glasögon och våga matcha dem med stilen för dagen. Men, oavsett hur många du har, är de viktigt att du trivs i glasögonen, att de sitter bra och passar din ansiktsform.”

Angelina Ehrnström, Butikschef Synoptik

Aktiv stil

”Vi har valt att fokusera på athleisure, eller active wear, som står starkt ännu en säsong. För att hitta hem i den urbana looken, kan du börja med ett par voluminösa sneakers, ju större desto bättre. Välj ett par träningstights, gärna i höstens färger, kombinera med en hoodie, collegetröja eller en färgmatchad överdel. På med vindjackan och midjeväskan, du är nu hemma i en stil som är snygg och bekväm, som gör sig lika bra på jobbet, som på gymmet eller på stan. Sport och mode hör ihop, sen hur fördelningen mellan traditionella plagg och funktionsplagg ser ut får den egna magkänslan bestämma.”

Elin Thyr Alklid, Försäljningsledare Stadium

Nordiskt cool

”I höst inspireras vi av fashion från Norden och den coola tjejen med en stil präglad av självsäkerhet och mod att röra sig utanför traditionella komfortzoner. Våga färg för att sätta stilen, blanda gärna poppat med nedtonat, armégrönt, krämvitt och vinrött med limegrönt, orange och turkost. Höstens stilsäkraste kort är hoodien, gärna i oversize och tillsammans med en yllekappa. Annars gillar vi vida jeans, blusar med puffärmar och fleecetröjor i starka färger. Unga vågar ofta testa nya färger, plagg, passformer och kombinationer. Det tycker vi att fler ska göra!”

Elin Svensson, Butikssäljare Bik Bok

Kommentarer