G-Star RAW + hållbarhet = sant

För G-Star RAW är hållbarhet alltid i fokus. De designar och tillverkar denimprodukter med en grön framtid i sikte och med en medvetenhet att de måste dra sitt strå till miljöstacken. För att få veta mer om deras hållbarhetsarbete gick vi in till G-Star RAW på Asecs och pratade med Store Manager Robert Edberg.Hej Robert, kan du berätta lite om ert hållbarhetsarbete?
Hållbarhet är en del av vår kärna och som en hållbar verksamhet ska vi hela tiden sträva efter att minimera vår miljöpåverkan. Våra plagg ska alltid tillverkas under schyssta villkor och vi ska utmana våra egna sanningar om det gör oss mer hållbara, oavsett om det gäller materialval, tvätteknik eller tillverkningsmetod.

Varför är det viktigt för er?
Förutom att det är en nyttig drivkraft tror jag också att det är livsviktigt för ett företag som inriktat sig på just denim. Om vi ska finnas kvar på marknaden om 20, 50 eller 100 år, måste vi tänka innovativt kring hur vi påverkar människa och natur.

I år lanserade ni era mest hållbara jeans någonsin, vad har ni mer på gång?
Precis, i det arbetet studerade och justerade vi varje liten detalj i tillverkningsprocessen för att minimera miljöpåverkan. Det är många spännande saker på gång, men ett av våra mål är att 2020 så ska 100% av våra denimvaror vara tillverkade av hållbar bomull.

Tycker du att kunderna har blivit mer miljö- och konsumtionsmedvetna?

Jo men det tycker jag, det finns ett helt annat intresse än för bara några år sedan. Och det är såklart roligt när vi jobbar hårt för att få våra produkter så klimatsmarta och hållbara som möjligt.

Sväng in på G-star RAW om du vill veta mer om deras arbete eller bara handla riktigt schyssta denimprodukter.

Kommentarer