Grantårta av maräng

Skapa lite extra magi i år med en granformad marängtårta med ätbart glitter från Panduro, tårtljus eller tomtebloss. Toppa med hackad choklad, kärnor från granatäpple eller annan valfri jultopping. Enjoy!

Maräng
• 6 äggvitor (spara gulorna till fyllningen)
• 4 1/2 dl socker

Fyllning
• 6 äggulor
• 1 1/2 dl socker
• 150 g smör

Topping
• Hackad choklad, kärnor från granatäpple eller annan valfri julig topping
• Ätbart glitter från Panduro
• Tårtljus eller tomtebloss

Gör såhär
• Sätt ugnen på 125 grader.
• Vispa äggvitorna och sockret till en tjock marängmassa.
• Bred ut smeten i de former du vill ha till granen på ett bakplåtspapper.
• Grädda i ugnen i 1,5 h.
• Blanda äggulor och socker i en kastrull.
• Sjud krämen under omrörning tills den börjar tjockna.
• Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt svalna.
• Bygg ihop tårtan när både marängen och krämen har svalnat — varva maräng och fyllning.
• Toppa granen med hackad choklad, kärnor från granatäpple, ätbart glitter, tårtljus eller tomtebloss. Voilá!

Recept: @matochmarang_

Kommentarer