Doften av en dröm

Andrea Lindström är den balettdansande modellen som drömmer om att bli parfymör och skapa sin egen magiska rosendoft. I sommarnumret av A6:an är Andrea placerad i fokus där hon visar upp sommarens trender.

En solig vårmorgon i april klev Andrea Lindström på tåget till Huskvarna för att bli fotograferad till sommarnumret av tidningen A6:an. Det var ett stort och glatt team som mötte henne i Patrik Svedbergs fotoateljé. Stylist och makeup-artist påbörjade sitt arbete direkt, Andrea fick en snygg, somrig och fräsch make up med färgstarka läppar. Därefter tillbringades hela dagen framför fotokulissen i vackra och färgstarka sommarplagg.
”Det var en trevlig photoshoot med härlig energi. Jag fick göra mycket som jag ville trots att teamet och fotografen hade en klar bild av vad de ville ha. Det var så roligt!”

DSC00877  DSC00911 DSC00931

Andrea var 14 år när hon blev scoutad av en modellagentur i Stockholm. Sedan dess har hon rest över hela världen, upptäckt olika kulturer och arbetat som modell. Idag är hon bosatt i Stockholm där hon arbetar och läser franska parallellt. Konstateras kan, att Andrea har stora drömmar för framtiden. Men vem är hon egentligen?
För att ta reda på det behöver vi backa bandet en aning. Andrea föddes i Genéve i Schweiz 1993 och har dessutom finska rötter, men flyttade till Sverige tidigt i sin barndom. Hennes genetiska bakgrund gör att hon kallar sig europé. Som liten dansade hon balett samtidigt som hon drömde om att bli storebror och hundfrisör. Storebror insåg hon så småningom av naturliga skäl att hon aldrig skulle bli. Balett är en konstart hon fortfarande uppskattar och älskar, men tiden räcker inte till i dagsläget. Trots det upplever Andrea att hon har nytta av de rörelser hon lärt sig från baletten när hon agerar framför kameran. Hela sitt liv har hon varit en sann naturmänniska som älskar att klättra i berg och åka skidor. Det är friluftsliv, långa promenader och yoga som får Andrea att slappna av i en annars väldigt hektisk vardag. I skrivande stund har Andrea varit aktiv i branschen i tio år, en bransch som lägger stor vikt vid ett tilltalande yttre. Hon tycker att det är viktigt att inte ta kritik personligt, trots att det kan vara svårt. För att distansera sig till den stress och press modevärlden bitvis kan innehålla, händer det att Andrea tar tåget och flyr ett par timmar bort eller besöker ett museum. Hon menar att det är viktigt att ha någonting som bryter av eftersom det annars kan vara lätt att hamna i en egen liten bubbla.

När dröm blir till verklighet
Längst ned i Sydöstra Frankrike ligger staden Grasse. En gammal stad i bergen med en färgstark, drömlik silhuett och stora frukt och blomsterodlingar så långt ögat når. Från dessa odlingar kommer de oljor som sedan 1700-talet lagt grunden för den franska parfymindustrin, och parfym är någonting som gör Andrea Lindström lycklig.

”Jag har alltid varit fascinerad av dofter. Om jag har en tuff dag går jag direkt till ett parfymeri, och då blir jag helt lycklig. Jag ska bli parfymör.”

För att förverkliga sin dröm är målet att studera fyra år på parfymörutbildningen vid Asfo Grasse utbildningscentrum. Den största drömmen är att skapa en egen rosendoft som blir magisk, för att sedan kunna äga en egen liten boutique där hon kan sälja den. Hon vill bo i en liten by nere i Frankrike, omgiven av rosfält och solsken; och hon tror att drömmen blir till verklighet inom tio år. I dagsläget känns det kanske avlägset, men hon snuddar med fingertopparna vid en dröm som inte ligger alltför långt bort. Drömmen om en doft.

Skärmavbild 2017-05-16 kl. 12.49.48

Favoritdoft: HERMÈS – Kelly Calèche.
Bästa outfit: Svarta raka och tighta jeans med en svart polobody under, gärna docs eller boots och någon accessoar som bryter av till det.
Favoritstäder: Sydney och London.

Andreas fem tips för dig som drömmer om en karriär som modell:
Håll fötterna på jorden – tappa aldrig taget.
Det är viktigt att du alltid är dig själv.
Om du inte får en plåtning, ta det inte personligt.
Var naturlig!
Prioritera dig själv och din egen hälsa.

Kommentarer