5 tips till grillkvällen

Sommarvärmen bjuder in till härliga grillkvällar. Samla vännerna, duka fint, sätt på dig förklädet och tänd grillen så är du redo för en kanonkväll! Självklart hittar du allt du behöver för en lyckad grillkväll hos oss på Asecs.


1

Grilla vegetariskt
Grillning behöver inte innebära kött, det finns många olika goda vegetariska alternativ som man kan lägga på grillen. Rotfrukter, sparris, fetaost med citron och honung. MUMS! Sätt godsakerna på ett spett eller lägg dem i ett foliepaket och lägg på grillen.

2

Pizza på grillen
Även om man inte har en baksten eller pizzasten så kan man grilla pizza, se bara till att ha hög värme. Toppa pizzan med olika godsaker så har du en garanterad favorit på grillkvällen!

3

Grillspett
Grillspett går att göra i många olika varianter! Grönsaker, fisk och kött funkar utmärkt att sätta på spett! Tänk på att inte blanda kött och grönsaker på spetten då de behöver grillas olika länge, utan ha olika spett för olika saker.

4

Grilla efterrätten
Glöm inte att du kan göra hela måltiden på grillen, inte bara huvudrätten. När maten är klar kan du göra söta fruktspett med jordgubbar, ananas och persika att lägga på grillens eftervärme. Pressa över lime, kokosflingor och lönnsirap och servera med vaniljglass. God och enkel dessert! En annan favorit, framför allt hos barnen, är banan med choklad. Gör ett snitt i bananen, tryck i choklad, lägg bananen i folie och lägg på grillen. Låt bananen ligga på grillen till chokladen har smält. En garanterat bra avslutning på måltiden!

5

Duka fint
En fin dukning gör att kvällen känns lite festligare! Lägg på en fin duk och blanda porslin i olika färger och former. Hos Asecs hittar du allt du behöver för en festlig dukning!


Receptinspiration Elle.se

Kommentarer