5 höstiga aktiviteter att göra i september

Efter en utdragen sommarsäsong med en lång sensommar har hösten verkligen knäppt till och nu är september här. Många tycker det är lite mysigt med höst, andra skulle gärna ha sommar året runt. Men det finns fortfarande massor av saker att hitta på och i vår region är det mycket som händer i september. Vi har samlat några av våra favorittips.

I vår vackra region finns flertalet odlingar av primörer, frukt och grönsaker. Det är en härlig helgaktivitet att åka ut till en gård och ta del av närodlade godsaker och känna den friska luften. Hos Rudenstams kan du handla saftiga och söta äpplen och på Strands gård kan du bland annat plocka majs, rotfrukter, dill och solrosor.

Filmstaden har öppnat upp på nytt efter att ha varit stängt i flera månader på grund av covid-19. I september har flera spännande filmer premiär och du kan bland annat se ungdomsfavoriten Berts dagbok, actiondramat Tenet och följa med bakom scen på världens största popgrupp BTS.

Under 4-6 september och 11-13 september är det tillåtet med kräftfiske på Vättern. En härlig höstaktivitet som kan bli riktigt festlig om man får fångst. Är vattenlivet inget för dig kan man istället bege sig ut i skogen och söka efter höstens guld. Kantarellsäsongen fortsätter ända in i oktober.

Hockeysäsongen startar sedvanligt i september trots covid-19. Även om vi inte kan heja fram HV71 på plats i Husqvarna Garden Arena kan vi se på matcherna hemifrån soffan, eller på någon av Jönköpings alla sportbarer.

September kan vara soligt och friskt, eller riktigt grått och blött. Kom in i värmen på Asecs och ta en fika med en vän eller spana in höstnyheterna i våra butiker. Bland våra 90 butiker och restauranger hittar du det mesta och kan göra alla dina ärenden under ett och samma tak.

Kommentarer