Asecs Market – boka plats

Välkommen till Asecs Market, Jönköpings mest maxade loppis! Under sommaren kan du se fram emot fyra söndagar fyllda med fynd, upplevelser, aktiviteter, mat och underhållning. På plats kommer det att finnas över 200 loppisbord, bakluckeloppis, pop-up butiker och mycket mer.

Asecs Market går av stapeln kl 11-15 på Kaserngården vid entré C den första söndagen i månaden under sommaren. Bokningen stänger varje fredag innan marknadstillfället kl 16:00

Sommarens datum:

2 juni | 7 juli | 4 augusti | 1 september

Vill du vara med och sälja?

Boka din plats redan nu! Asecs Market är tillbaka på Kaserngården söndag den 4 juni kl 11-15. Ett bord eller en bilplats kostar bara 200kr, eller 100kr för Asecs Friends-medlemmar. Ladda ner appen Asecs Friends, och hämta din rabattkod under Asecs Market. Välkommen på loppis, bokningen är öppen!

Anmälan Asecs Market

2 Juni

7 Juli

4 Augusti

1 September

Frågor om bokningen

Hur gammal måste man vara för att få ställa ut?
Är du under 15 bör målsman vara med på plats under marknadsdagen, annars är alla välkomna att sälja på Market.

Hur vet jag om jag fått plats på loppisen?
Platsen är din först efter att du betalat och fått ett bekräftelsemejl.

Hur betalar jag min plats?
Betalningen sker via Swish, och du kommer få ett mejl med betalningsinstruktioner. Saknar du mejlet så kika gärna i din skräppost. För frågor om din bokning, kontakta market@asecs.se

Jag har betalat men inte fått något bekräftelsemejl?
Bekräftelsemejlet skickas ut manuellt, därför kan det dröja några dagar från betalning till att du får ditt mejl. Har det gått över en vecka bör du dubbelkolla i Swish-appen att betalningen verkligen gått igenom. Ta en skärmdump på detta och kontakta oss på market@asecs.se så hjälper vi dig.

Vad gör jag om jag blir sjuk?
Mejla oss på market@asecs.se så vi kan ställa undan ditt bord med hänsyn till de andra deltagarna. Du kan få möjlighet att boka om din plats, i mån av plats. Tyvärr återbetalas inga avgifter utan detta går oavkortat till att stödja det lokala föreningslivet och ungdomsidrotten. Krya på dig!


Frågor om marknadsdagen

Vilka tider är Market?
Market följer Asecs öppettider 11–15.00 men kom gärna minst en timme innan för att få tillgång till ditt bord. Du blir tilldelad ett bord av våra värdar. Var noga med att följa värdarnas platshänvisning, tack!

När ska jag vara på plats?
När du ankommer, följ pilarna som leder till incheckningen. Den är markerad med en stor Market-flagga. Observera att detta är INFARTEN som alla måste passera in genom för att få tillgång till sin plats. Den är öppen redan 09:15.
Det är värdarna i gul väst som dirigerar trafiken och platser, vänligen respektera dem och detta så blir det en rolig dag för alla!
Du bör vara klar med ditt bord/bilplats senast 10:00.

Var kan jag parkera?
Du parkerar på Asecs övriga parkeringar, men kan stanna till och lasta av vid marknaden.
OBS! Bilar som inte flyttat sig (som ej bokat bagagelucke-plats) riskerar att få böter efter kl.10:30. Så parkera rätt, kompis!

Ska jag ta med eget bord?
Nej, det ingår i avgiften för bordsplats, flott va?
Men behöver du tex klädställning, nåt att sitta på eller regnskydd tar du med det själv och lämnar tillbaka ditt bord till appstationen när du lämnar för dagen. Bordet är 183×76 cm stort.

Vad händer med det jag inte säljer?
Det kan du lämna in till oss från kl 14 på marknaden. De står i ett av hörnen på marknaden. Observera att inga saker eller skräp får lämnas kvar utan måste sorteras i uppställda sopkärl.

Jag tänkte ställa upp min bil med bagagelucka, får jag det?
Absolut! Vi har platser avsedda just till bagageluckeförsäljning. Våra värdar kommer hänvisa dig till angiven plats när du anländer och checkar in. Inkörning för bilplats är infart A.
Obs! Bord ingår ej, men kan köpas till i mån av tillgång.

Om man har billoppis, får man bord? 
Finns det lediga bord på marknadsdagen kan du hyra ett för 50 kr. Uthyrning sker i apptältet och du betalar med Swish på plats. Du får gärna ta med ditt eget bord, kostnadsfritt.

Kan jag bestämma själv var jag kan stå?
Nej, du blir tilldelad en plats av värden i gul väst i incheckningen när du kommer.

Jag vill stå på samma plats som sist, hur gör jag då?
Det kan vi tyvärr inte garantera. Var snabb att boka och kom i tid!

Får man köpa till extra bord?
I den mån det finns kan man hyra ett extra bord för 50 kr.

Hur exakt går bokningen till? Jag är osäker på om jag bokat.

  1. Klicka dig till vilken typ av plats och datum (längre upp på denna sida.)
  2. Du får ett mail tillbaka inom kort med instruktion om betalning.
  3. Ditt Swishkvitto är din betalningsbekräftelse.
  4. Dagarna innan det är dags för marknad får du ett mail med lite praktisk information och tips för kommande marknadsdag. Vi ses på Market!

Hur får man en bekräftelse om man fått plats på loppisen?
Du får ett bekräftande mail direkt efter din bokning. Saknar du mailet? Kika gärna i din skräppost. För frågor om din bokning, kontakta market@asecs.se

Finns det alkoholförsäljning på plats?
Nej, under Asecs Market serveras ingen alkohol. Däremot kan du köpa det på Dornacci inne på Asecs. Men det finns gott om alkoholfri dryck att köpa i hos flera utställare. Stay hydrated!

Kommer det att finnas food trucks?
Det kommer att finnas lite olika förtäring att köpa och såklart massor med restauranger inne på Asecs, med världens variation!

Hur betalar jag mitt bord?
Du betalar med Swish direkt när du bokar. Du kommer då dels ha ett kvitto i din Swish-app, men dessutom skickas ett kvitto samt bekräftelsemail från oss. Om du inte får något mail kan du kolla din skräpkorg!

Får man hyra eller köpa ett parasoll?
Nej tyvärr, de parasoller vi har är för enkelt solskydd och dekor. Vi kan inte garantera att det står ett vid just ditt bord. Ta gärna med ett eget för att vara säker.

Hur gör jag om jag vill ha ett tält?
De lila tälten är hyrplatser för företag, föreningar och verksamheter från Asecs. Du får gärna ta med ett eget tält/takskydd/parasoll.

Får man sälja ätbara saker, tex hembakat?
Du får tillfälligt sälja små mängder frukt, bär, mikrogrönt, alger, svamp, grönsaker och potatis direkt till konsument utan några specifika krav, förutom att DU ansvarar för att maten är säker.
Det finns ingenting i lagstiftningen som förbjuder försäljning av hembakta bullar. Däremot är det alltid den som säljer mat som ansvarar för att maten är säker till din konsument eller kund. 

Jag har inte fått något bekräftelsemail?
Kontakta oss på market@asecs.se så hjälper vi dig!

Jag vet inte om jag har betalat eller ej?
Titta först i din historik i appen Swish. Hittar du inte betalningen där är den inte gjord. Testa att klicka in dig på beställningen igen. Om du har problem med att betala, maila market@asecs.se

Hur kan kunder swisha mig?
Ett tips är att du i appen väljer “min QR-kod”,  denna kan du maila dig själv för utskrift och då behöver du aldrig uppge ditt mobilnummer till dina kunder, utan de kan enkelt swisha dig direkt med koden. Smart va!

Åh nej jag är sjuk, hur gör jag?
Maila market@asecs.se så vi vet att du uteblir, tyvärr återbetalas inga avgifter utan detta går till att stödja lokalt föreningsliv. Krya på dig!

Jag har betalat men inte fått det bekräftat?
Dubbelkolla att betalningen gått i väg genom “historik” i Swish-appen. Ta en skärmdump på detta och kontakta oss på market@asecs.se så hjälper vi dig.

Jag ska bara lämna av saker till en person som ska sälja på Market, får jag ställa bilen där då? 
Nej, vi hänvisar till de andra parkeringarna. Marknadsområdet är bara till för bokade bilplatser och marknadsbord. Andra fordon riskerar att få böter.

Var parkerar jag när jag ska hämta upp överblivna varor efter dagens slut?
Parkera gärna din bil utanför Entré B eller D.

Kan jag slänga saker efter?
Absolut. Och sopsortera dem. Både vid norra infarten och till höger om Entré C finns sopkärl avsedda för detta! Tack för att du tänker på miljön.