Bengtsons Ost

Öppettider: Måndag-fredag 10-20, lördag 10-18, söndag 11-17

Allt började i en liten småskalig ostbutik i centrala Lund 1951. Bengtsons Ost grundades 1951 av Inga och Thure Bengtson som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Med åren som gick expanderade man något med eget mejeri i Danmark som främst tillverkade vitmögelostar så som Brie och Camembert. Släktingar till personer som dagligen arbetade på mejeriet kommer fortfarande in till butikerna och återberättar deras historia. En stor del av framgången som fortfarande ligger som grund till kärnan i Bengtsons Ost är egenlagringen av svenska klassiska hårdostar så som Herrgård, Präst och Grevé vars lagring kan sträcka sig ända upp till 3 år. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister.

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av ostar och delikatesser från Europas alla hörn. Vi har även allt från chokladpraliner till gåslever. Som komplement erbjuds också frukost/lunchalternativ i form av varma mackor, ost och charkbrickor, pajer m.m. Våra noga utvalda och handplockade produkter är det som bidrar till att skapa en smakupplevelse i världsklass.

Med åren så har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Vi bedriver idag verksamheten i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

Klicka HÄR för att spana in Asecs andra butiker och för att se en karta över centret.

ERBJUDANDEN

Inga inlägg hittades.