Bengtsons Ost

Allt började med en liten ostbutik i centrala Lund 1951. Bengtsons Ost grundades av Inga och Thure Bengtson som la grunden för vad Bengtsons Ost är än idag. Med åren expanderade dem med eget mejeri i Danmark, som främst tillverkade vitmögelostar som Brie och Camembert. Än idag kommer släktingar till dåtidens mejeriarbetare till butikerna och återberättar deras historia. En stor del av framgången är egenlagringen av svenska, klassiska hårdostar som Herrgård, Präst och Grevé, vars lagring kan sträcka sig upp till 3 år. All ost som lagras kontrolleras noga av Bengtsons Osts egna lagringsspecialister.

Bengtsons Osts huvudsortimentet består av ostar från Europas alla hörn, men de erbjuder också delikatesser som chokladpraliner och gåslever. Som komplement erbjuds frukost- och lunchalternativ i form av varma mackor, ost- och charkbrickor, pajer m.m. Deras noga utvalda och handplockade produkter är det som bidrar till att skapa en smakupplevelse i världsklass.

Med åren har konceptet utvecklats och idag är Bengtsons Ost mycket mer än en vanlig ostaffär. Idag bedriv verksamheten i samma gamla anda fast med nya moderna system och ett uppdaterat koncept som verkligen ligger rätt i tiden.

Du hittar Bengtsons Ost vid entré A. Välkommen in!

Klicka HÄR för att spana in Asecs andra butiker och för att se en karta över centret.

ERBJUDANDEN

Inga inlägg hittades.