Succé för ny musikfestival!

Det blev en scensommar tillslut och augusti klingade ut till musiken från Jönköpings största digitala musikfestival. I dagarna två, avlöste 15 lokala musikakter varandra på takscenen, lite publik fanns på plats och de allra flesta satt hemma i soffan och följde på tryggaste avstånd. Om du missade festivalen, eller vill uppleva ett framträdande igen, har vi samlat alla akter här nedan.

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla som tittat, stöttat och gjort det möjligt att arrangera festivalen. Och glöm inte, fortsätt #supportyourlocalmusic.

Lineup 2020


Conny Bloom

Conny Bloom har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och en nationalhjälte på gitarr. I slutet av 80-talet slog han igenom med bandet Electric Boys som landade en plats på amerikanska Billboard-listan. Bloom var även gitarrist i stilbildande kultbandet Hanoi Rocks. 2016 släppte han sitt solodebut på svenska – albumet Fullt Upp som tokhyllades av den svenska musikpressen. I mars 2020 kom uppföljaren till det hyllade soloalbumet – Game! Set! Bloom!

Faith Kakembo

Faith Kakembo är en soul-, gospel- och jazzinspirerad artist. Våren 2020 var hon med i Melodifestivalen med låten “Crying Rivers”, och hon vann dessutom länsfinalen av P4 Nästa i Jönköping med låten “Through Fire And Rain”.  

Micael Mathias

Micael Mathias är en singer/songwriter som inspirerades av sin pappas gitarrspelande. När han var 14 år tog han sina första ackord på guran och har inte slutat spela sedan dess.

Refinnej

Refinnej, eller Jennifer Boström som hon heter, är en konstnär som uttrycker sig i både musik och foto. Hennes musik är stämningsfull och trollbindande och för tankarna till nordisk natur och folktro.

Karl Martindahl

Karl Martindahl slog igenom i Fame Factory 2003/2004 och var år 2004 med i Melodifestivalen med låten ”Love turns water into wine”. Idag är han både artist, låtskrivare, författare och föreläsare.

Grande Royale

Rockbandet Grande Royale från Jönköping hittar sina rötter i tidig 70-tals rock från Detroit och 90-tals rock i Skandinavien. Detta blandat med vintage pop ger bandet ett eget sound.

Högt î Tak

Fiol, dragspel, banjo och flöjt. Den här folkmusikgruppen har allt och lite till som behövs för att spela musik som får en på riktigt gott humör. 

Delingo

Gruppen Delingo kommer att bjuda på hiphop och rapp från Asecs scen.

Live in Color

Live in Color är ett pop/rockband som bildades 2018. Bandet består av de tre bröderna Jesper, Anton och Linus, deras kusin Viktor samt deras barndomsvän Tim. Tillsammans skapar de musik som har ett glatt, känslosamt och drömmande sound.

LECC

LECC består av Jacob Hallberg och Julia Jonsson. Duon spelar popig RnB och har ett modernt sound.

Trapptoner

När de inte spelar musik jobbar Matilda Adolfsson, Sven Lagerberg och Jan Thollander till vardags inom hjärtvården på Länssjukhuset Ryhov. I vanliga fall musicerar de i en sjukhustrappa, men nu kommer de till Asecs och #supportyourlocalmusic!

Abe Adwar

Huskvarnasonen Abe Adwar är en popartist ut i fingerspetsarna. Han har bland annat setts i TV-rutan både i Svenska Idol och Persia’s got Talent. Med sitt artisteri vill han sprida kärlek och fred. 

Tiffany Lorentz

Tiffany Lorentz är en sångare och låtskrivare som har ett avskalat och akustiskt sound.

Annielle

Annielle är en artist och låtskrivare som bland annat har vunnit Svensktoppen Nästa i Stockholm med låten ”I Move Again”. Hennes sound är pop med inslag av folk och country.

Spring City

Soul/pop gruppen Spring City består av artisterna Annielle, Noomi och MIAH. Artisterna har varit framgångsrika i bland annat Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa, både som grupp och individuellt som soloartister. 2018 vann Spring City riksfinalen i tävlingen med låten ”Back on our streets”.