Sustainable fashion

Världens snällaste shoppingevent, den 29 september. En heldag som inspirerar till medveten modekonsumtion, återbruk och återvinning.

Det är ingen hemlighet att vi älskar shopping men vi är också medvetna om att slit- och slängsamhället har negativa konsekvenser. Därför vill vi inspirera till lite mer medveten konsumtion i höst. Det går utmärkt att kombinera stilfullt mode med hållbar, smart och etisk konsumtion. Världens snällaste är en inspirerande heldag med hållbart modefokus i tre steg:
1. Rensa ut
2. Sälj eller byt bort och återvinn 
3. Köp nytt och medvetet

____

Lördagens aktiviteter

» Slow fashion: talkshow,  inspiration och frågestund med Johanna Nilsson, inspiratör och föreläsare som driver Slowfashion.nu och kända smyckesmärket JohannaN. Läs mer om Johanna i vår intervju.
Plats: Paviljongen
Tid: kl 13.00.

» Återbrukspyssel för barn. Pimpa dina favoritplagg. Lappa jeans, sätt färg på en tröja. Kul och snällt mot miljön, samtidigt!
Plats: Paviljongen
Tid: kl 11.00-14.00

» Klädbytarshop. Lämna in upp till fem plagg, skor eller väskor som du tröttnat på eller som inte längre passar (de ska vara hela och rena och användbara för någon annan). Som tack för det du lämnat får du kuponger som du sedan kan handla för i klädbytar-butiken. Du kan inte få tillbaka dina plagg, även om de inte blir valda, det som blir över lämnas till välgörenhet – slutet gott, allting gott.
Plats: Entré C
Tid: kl 14.00-16.00 (inlämning 11.00-12.30).

» Lämna in dina gamla kläder, för återvinning i någon av våra kläd-boxar.

Kommentarer