Våra 4 bästa tips inför skolstarten

Skolstarten närmar sig och det är dags att återgå till rutiner. Att vara väl förberedd för terminsstarten kan lätta på stressen och övergången mellan lov och vardag blir lite mjukare. Vi har samlat våra bästa skolstart-tips som kan göra vardagen lite lättare i höst.

Veckomatsedel

Att bestämma vad man skall äta och trängas med alla andra i matbutiken efter en dag på skola och jobb kan få vem som helst att bryta ihop. Undvik stressen genom att planera veckans matsedel och storhandla för hela veckan istället. Vårt bästa tips är att alltid ha någon nödprovians hemma i frysen som går lätt att slänga ihop de där dagarna som verkligen kör ihop sig.

Höstkläderna

Kyla och mörker känns fortfarande ganska avlägset när sensommaren bjuder på varma kvällar. Men utan förvarning kommer regn och rusk. Gå igenom höstgarderoben och skriv en lista över vad som behöver kompletteras redan nu. Förra årets gummistövlar kanske har blivit för små och glöm inte säkerställa att blixtlås och fickor är hela i jackor och skalbyxor. Du som har barn i förskolan får inte glömma namnlapparna!

Synundersökning

Efter ett uppehåll från skärmar och böcker kan man få sig en chock när man kommer tillbaka till skola och jobb. Ser jag verkligen såhär dåligt? Boka in en synundersökning och rädda dig själv från huvudvärken.

Idrottsaktiviteter

När skolan drar igång börjar också de flesta föreningarna sina verksamheter. Om barnen vill testa en ny idrott i höst är det dags att anmäla sig vid den här tiden. Det kan också vara bra att uppdatera garderoben med gympaskor och träningskläder för skolidrotten.

 

 

Gör din egen kalender, Åhléns, 149kr
Blommig kalender, Åhléns, 149
Svart Kalender, Akademibokhandeln, 199kr
Gympapåse, Stadium, 129kr
Skaljacka, Polarn O. Pyret, 899kr
Skalbyxor, Polarn O. Pyret, 399kr
Ryggsäck, Stadium, 199kr

Kommentarer