En ny värld öppnar – i tre etapper

I slutet av oktober 2017 invigdes den första etappen av nya Asecs med stort firande. Och nu fortsätter den världsomvälvande resan. Redan i oktober 2018 invigs ännu en etapp, 1B, en helt ny lika stor shoppingyta. Och om två år kan Jönköping stoltsera med ett toppmodernt shoppingcenter, med världens variation.

Den nyöppnade delen av shoppingcentret för tankarna till en urban saluhall, en livfull järnvägsstation och en mötesplats med alla världens influenser. Det internationella restaurangtorget bjuder på såväl asiatisk fusion som amerikanska burgare, italienska stenugnsgräddade pizzor, vegetarisk rawfood, mexikanska burritos och mycket mer. Interiören är också global i sitt uttryck, det är högt i tak och väggarna pryds av färgstarka motiv från lokala konstnärer.

De flesta har säkerligen noterat det nya namnet och den nya logotypen. Det handlar om ett namn som är en fonetisk mix av världens alla språk – som stavas annorlunda, men som uttalas som det alltid har gjort – ”a-sex”. Med den formmässiga förändringen kommer även ett löfte till kunderna. Nya Asecs utlovar världens variation.

-Med namn- och profilbyte vill vi markera starten på en ny epok och stärka vårt nya koncept. Det känns viktigt att det man gör är äkta och att man kan stå för det fullt ut. Vi står för världens variation och omfamnar olikheter, öppenhet och världens influenser, säger centrumchef Lars Bröms.

EN SHOPPING- OCH MÖTESPLATS SOM STÄRKER JÖNKÖPING

Förvandlingen av ett av Sveriges mest kända shoppingcenter har börjat. Första etappen, en tillbyggnad om 29 000 kvadratmeter med tonvikt på mat och dryck, öppnade den 26 oktober 2017. Hösten 2018 öppnar etapp 2 och i slutet av 2019 invigs etapp 3. Längst vägen kommer flera spännande butikskoncept att etablera.
Målet med nya Asecs är att lyfta attraktionskraften för hela A6-området, samt bli ett bra komplement till stadskärnan vilket medför att man på sikt stärker hela Jönköping som shoppingdestination för regionen. Genom att utöka och förbättra utbudet är vårt mål att skapa en shopping- och mötesplats med de rätta förutsättningarna att utveckla staden med en struktur som kommer att möjliggöra förtätning, bättre kopplingar till omgivande stadsdelar och nya offentliga rum. Jönköping är en av Sveriges tio största städer och ligger i en expansiv region med stor potential med tanke på den förväntade ökningen i såväl invånarantal som efterfrågan. Välkommen att följa med på världens resa!
 
Foto: Simon Carlbäck