Studentsnack på A6 Center

Hej, jag skriver en artikel till de som nu tar studenten, har du lite tid över att ge några tips? – Jag har en kund nu, men går det snabbt så… Va bra, då tar vi det snabbt. Har du några råd på vad man ska göra  efter studenten? – Ja, ta i hand. Gör inte som du gjorde här och bara börja prata. Ett stadigt handslag är alltid bättre när du vill få kontakt. Det är många unga som glömmer, speciellt när de söker jobb.

Det säger Niclas på Gant-butiken där vi befinner oss denna studentvecka i Jönköping. I samband med studenten är det vanligt att det dyker upp lika många frågor som det finns makrillar i de djupa Norska fjordarna (det finns en hel del). Men, till skillnad från fiskarna, som man bara behöver fånga, så kan de där frågorna vara svåra att riktigt få grepp om. Studenten är ju bara en dag. Och förväntningarna är höga. Därför har vi frågat de som jobbar i några av A6 butiker, vad de har att säga om studenten, kläder och även om livet efter.

A6 Zoo står mor och son Eklund och fyller på påsar med djurmat. De håller båda med om att den bästa studentpresenten man kan önska sig är “något som består”.
-Gör inte som mig och önska dig en iPad säger Joakim.
-Önska dig istället en klocka.

Likadant låter det på Klockmaster. Therese och Frida som jobbar där tycker att en klocka eller smycken är utmärkta presenter. Att läderarmband är snyggt på killar och att smycket av märket Attling ser förtjusande ut på tjejer. Skulle Frida få välja en låt att spela på flaket om hon tog studenten idag, ja, då tvekar hon. ‘Schools out’ kanske, säger hon och tillägger bestämt att Stairways to heaven är given på hennes begravning. Det passar bra ihop med Therese tips till alla er som tar stundenten.
-Njut av den dagen och förhasta dig inte när den är över, njut av livet!

Mötet med den väldigt trevlige Gant-Niclas avslutas med ett fast handslag.Och ett råd om att bära fluga. Även Helen på Peak Performance poängterar att fluga ligger i tiden.
-Och glöm inte regnrocken, skämtar hon.

klanning Färg spelar ingen roll, bara det passar till en vit skjorta.
-Får du chansen så dra på dig ett par jeans innan du går ut på kvällen säger hon och visar på ett avslappnat tänk när hon tillägger att det nog inte är så viktigt vad du har på dig.
-Försök ha så kul bara, dagen rinner iväg snabbt så lev fullt ut, säger hon.
Så, står du i valet och kvalet med vad du ska ha på dig på din stundentkväll, ja, då är en gul fluga med vit skjorta det som verkar vara hetast just nu. Är du tjej och inte trivs i vit skjorta och gul fluga på kvällen, då tycker Caroline på Lindex att en färgglad klänning är att föredra. Hon plockar fram ett vackert somrigt plagg och håller upp det.

Joel på Apotek Hjärtat tog stundeten förra året och är en av de som förmodligen har bäst koll på ämnet, dagen efter studenten.
-Köp en rulle resorb, rekommenderar han blixtsnabbt.

Efter den där resorben kanske du trots allt vill ut och röra på dig igen. Då tycker vi du gör rätt i att leta dig upp till A6 och dricker en “Body Fuel Detox” på Naked Juice Bar.
-Den innehåller ingerfära och det är bra dagen efter säger Linnea.

Och för framtiden: Njut av studenten, njut av livet och ta för guds skull i hand!

Kommentarer